HTML

StreamInger

CDN, Encoding, DRM, Hybrid OTT és hasonló digitális média szépségek technológiai, üzleti szabályozói és fogyasztói szemszögből.

Friss topikok

Címkék

adaptív (1) Alapok (5) Android (1) cdn (1) Címkék (1) DASH (1) Flash (1) HbbTV (2) HDS (1) HLS (1) ibc (1) interaktív tv (1) internetesTV (4) médialejátszó (1) MSS (1) MTVA (1) multiscreen (4) Netflix (1) ott (1) OTT (9) player (1) RTL (1) Streaming (5) streaming (1) streaminger (6) tartalomtovábbítás (4) TV2 (1) Üzlet (4) Címkefelhő

2013.03.18. 16:40 Doghitter

Egyre több connected TV szolgáltatás indul Európában

Az elmúlt héten két televíziós streaminggel kapcsolatos  hírt is olvashattunk. Először azt, hogy a finn Digita a digitális földi platformján Hbb-technológián alapuló EPG-szolgáltatást indított. A képernyőn megjelenő figyelmeztető jelzést követően a távirányító piros gombjának megnyomásával a műsorhoz kapcsolódó kiegészítő tartalmakat lehet elérni, természetesen streaming technológiával.

Aztán a Sky is kiadott egy közleményt, hogy az on demand szolgáltatásában mostantól a Channel4 tartalmai is elérhetők, így az övék Nagy-Britannia legnagyobb catch-up kínálata. Eddig 2 millió Sky előfizető kapcsolódik a set-top-boxával az internetre, ráadásul a tartalmak a Sky Go platformon is elérhetők (számítógépen, telefonon, tableten nézhető lekérhető tartalmak, mint az HBO GO), ezzel további nézőket elérve. Persze a Virgin Media is a saját kínálatát tartja a legjobbnak, megy a sajtóközlemény-párbaj:-)

A lényeg, hogy a televíziós tartalmak internetes továbbítása egyre több helyen kuriózumból napi fogyasztási cikké válik. Pár év múlva ugyanolyan természetes lesz az internetre kötni a set-top-boxot (vagy a tévékészüléket), mint most csatlakoztatni a koax kábelt.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://streaminger.blog.hu/api/trackback/id/tr225143543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Pataki 2014.11.29. 20:20:49

Kedves SGY. DOGHITTER. HENRIK. Megtennétek, hogy írtok egy emailt részemre. pataki.tamas70@gmail.com az elérhetőségetekkel. Köszönettel,
Pataki Tamás
süti beállítások módosítása