HTML

StreamInger

CDN, Encoding, DRM, Hybrid OTT és hasonló digitális média szépségek technológiai, üzleti szabályozói és fogyasztói szemszögből.

Friss topikok

Címkék

adaptív (1) Alapok (5) Android (1) cdn (1) Címkék (1) DASH (1) Flash (1) HbbTV (2) HDS (1) HLS (1) ibc (1) interaktív tv (1) internetesTV (4) médialejátszó (1) MSS (1) MTVA (1) multiscreen (4) Netflix (1) ott (1) OTT (9) player (1) RTL (1) Streaming (5) streaming (1) streaminger (6) tartalomtovábbítás (4) TV2 (1) Üzlet (4) Címkefelhő

2013.02.06. 16:57 Kacs

Wowza Media Server

A Wowza Media Server egy olyan szoftver amely – élő és on-demand – audio és videotartalmak streamelését teszi lehetővé különböző platformokra: PC-re MAC-re mobil eszközökre (Android, IOS), vagy set-top-boxokra. A multiscreen világ sokféleségéhez igazodva, ismeri a legelterjedtebb streaming formátumokat: 


•    Flash (RTMP, RTMPT, RTMPS, RTMPE, RTMPTE)
•    Flash (HTTP Streaming)
•    iPhone/iPad (HTTP Streaming)
•    Silverlight (Smooth Streaming)
•    QuickTime/3GPP (RTSP/RTP)
•    IPTV (MPEG-TS)

wowza3_any_screen.jpg


A WMS LLC, nem titkolt célja, hogy olcsóbb, rugalmasabb alternatívát nyújtson az Adobe® FMIS 4.5 és a Microsoft® IIS Smooth Streaming® helyett.
A WMS-ben elérhetők olyan fontos funkciók, amelyek egy korszerű streaming-szolgáltatás  elengedhetetlen részei: tartalomvédelem (DRM, GeoIP locking), nDVR funkció, transcoding, load balancing. Ezek rugalmasan hozzáadhatók, saját igényre szabhatók.

Mivel az egész Wowza konfigurációja XML fájlokban zajlik, bárki szerkesztheti. Ugyanakkor az, hogy sok mindent nem tartalmaz alapértelmezésben a szoftver, a felhasználónak saját magának kell megírnia sok modult. Ez a WMS honlapján található fórum rendszerű Support oldal segítségével is sok nehézséget tud okozni.

A Wowza szerverek egymással képesek Origin-Edge kapcsolatban CDN-ként működni. A rendszerfelügyeleti és statisztikai elemeket külső szoftverek integrációjával lehet elérni. (pl.: WMSPanel, CasterStats)

Szólj hozzá!

Címkék: Alapok OTT internetesTV multiscreen tartalomtovábbítás


A bejegyzés trackback címe:

https://streaminger.blog.hu/api/trackback/id/tr745065483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása